17 Nisan 2010 Cumartesi

18 nisan 2010 , hava durumu

Hava Durumu - 18 Nisan 2010 Pazar

Tags : 2010 Hava Durumu 18 Nisan 2010 Pazar, 18 nisan Hava Durumu 18 Nisan 2010 Pazar
METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde zamanla kuzey ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.



BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)


EGEParçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı beklenmektedir.


AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Isparta çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı beklenmektedir.


İÇ ANADOLU
Parçalı bulutlu, ilk saatlerde Ankara, Konya, Çankırı ile yarın (Pazar) zamanla bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı beklenmektedir.

BATI KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Orta Karadeniz ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Erzincan ve Ardahan çevreleri, yarın (Pazar) kuzey ve doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLUParçalı ve az bulutlu geçecek.


DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege ile yarın (Pazar) sabah Doğu Karadeniz'in doğusunda Fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZÇok bulutlu batısı ile gece doğusu yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 gece 4 ila 6, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, gece 4 ila 6 yarın sabah doğusu 7 kuvvetinde,Dalga: 1,0 ila 2,0m gece 2,5m doğusu 3,0m Görüş: İyi. yağış anında orta.

MARMARA
Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Kuzeydoğudan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi. yağış anında orta.

EGE
Parçalı kuzeyi Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, 4 ila 6 kuzeyi 5 ila 7, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, güneyi güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m kuzeyi 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi. yağış anında orta.

AKDENİZParçalı doğusu çok bulutlu ve hafif sağanak yağışlı, Rüzgar: batı ve güneybatıdan 2 ila 4, Orta ve Doğusunda yer yer 5 kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 1,5m Orta ve Doğusunda yer yer 2,0m Görüş: İyi. yağış anında orta.

VAN GÖLÜÇok bulutlu ve hafif yağmurlu, Rüzgar: güney ve güneybatıdan yarın kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: iyi


Bu resim sayfaya sığmadığından küçültülmüştür.Orjinal halini görmek için buraya tıklayınız. Orjinal Boyutu:790x381


Bu resim sayfaya sığmadığından küçültülmüştür.Orjinal halini görmek için buraya tıklayınız. Orjinal Boyutu:790x381


Link'i Görebilmeniz İçin Kayıtlı Üye Olmanız Gerekli.Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.]

Bu resim sayfaya sığmadığından küçültülmüştür.Orjinal halini görmek için buraya tıklayınız. Orjinal Boyutu:790x381


Bu resim sayfaya sığmadığından küçültülmüştür.Orjinal halini görmek için buraya tıklayınız. Orjinal Boyutu:790x381


Bu resim sayfaya sığmadığından küçültülmüştür.Orjinal halini görmek için buraya tıklayınız. Orjinal Boyutu:800x384

0 yorum:

Yorum Gönder